nasza Restauracja
Zapraszamy Państwa do Zajazdu Boryna, gdzie doskonała kuchnia, profesjonalna obsługa i piękne stylowe wnętrza stwarzają niespotykany klimat, idealny na spotkania towarzyskie i biznesowe, romantyczną kolację oraz różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe.Każdego dnia dokładamy wielu starań, aby rozpieszczać naszych Gości daniami przygotowanymi z najwyższej jakości świeżych produktów i według sprawdzonych tradycyjnych receptur. Pragniemy, aby nasza restauracja i serwowane w niej potrawy na długo pozostały w pamięci i aby ponownie mieli Państwo ochotę nas odwiedzić.
Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu.
Zajazd Boryna został doceniony przez Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza w dodatku „Restauracje Newsweek 2006″ jako lokal gastronomiczny oferujący smaczne regionalne dania, który warto odwiedzić w drodze przez Polskę.

Śniadania
- Śniadania w formie szwedzkiego bufetuŚniadania w formie szwedzkiego bufetu
Dla Gości hotelowych-35 zł/osoba
Dla Gości odwiedzających -40 zł/osoba
Przystawki
- Carpaccio z polędwicy wołowej 35 zł
- Śledź w trzech smakach podawany z pieczywem i masłem 20 zł
Zupy
- Grzybowa z makaronem 15 zł
- Flaczki 18 zł
- Tradycyjny żurek śląski z jajkiem i ziemniakami 15 zł
- Rosół domowy z makaronem 12 zł
Sałatki
- sałatka z krewetkami ,mieszanymi sałatami , pomidorkami,oliwkami i sosem z białego wina,pieczywo i masło 32 zł
- Sałatka z grillowanym kurczakiem, mieszanymi sałatami ,papryką ,ogórkiem, płatkami parmezanu i sosem cezar, pieczywo i masło 30zł
- Sałatka z serem pleśniowym , gruszką , orzechami włoskim , mieszanymi sałatami i sosem miodowo-musztardowym,pieczywo i masło 30 zł
Dania główne
- Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem , fetą podawany w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami grillowanymi warzywami 36 zł
- Wątróbki drobiowe z winogronami w sosie śmietanowym podawane z gnocchi i sałatką z ogórka kiszonego 32 zł
- Tradycyjny kotlet schabowy podawany z ziemniakami opiekanymi i kapustą 34 zł
- Żeberka w sosie pieczeniowym z karmelizowanym burakiem i ziemniakami opiekanymi 36 zł
- Polędwiczki wieprzowe sous vide w sosie z grzybów leśnych podawane z gnocchi i buraczkami 42 zł
- Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym, pieczonymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw 70 zł
- Ręcznie robione pierogi ruskie podawane ze śmietanką i zeszkloną cebulą 25 zł
- Ręcznie robione pierogi z mięsem podawane z cebulką i pudrem z boczku 25 zł
- Filet z łososia podawany z puree z groszku, marchewki i glazurowanymi warzywami 52 zł
Desery
- Domowa szarlotka z gałką loda śmietankowego 16 zł
- Deser lodowy z owocami 20 zł
- Deser lodowy karmelowo-ciasteczkowy 20 zł
- Mini beza Pavlova z kremem z serka mascarpone i owocami sezonowymi 20 zł