nasza Restauracja
Zapraszamy Państwa do Zajazdu Boryna, gdzie doskonała kuchnia, profesjonalna obsługa i piękne stylowe wnętrza stwarzają niespotykany klimat- idealny na spotkania towarzyskie i biznesowe, romantyczną kolację oraz różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe.
Każdego dnia dokładamy wielu starań, aby rozpieszczać naszych Gości daniami przygotowanymi z najwyższej jakości świeżych produktów i według sprawdzonych tradycyjnych receptur.
Pragniemy, aby nasza restauracja i serwowane w niej potrawy na długo pozostały w pamięci, tak aby ponownie mieli Państwo ochotę nas odwiedzić.
Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu.
Zajazd Boryna został doceniony przez Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza w dodatku „Restauracje Newsweek 2006″ jako lokal gastronomiczny oferujący smaczne regionalne dania, który warto odwiedzić w drodze przez Polskę.
Śniadania
- Śniadania w formie szwedzkiego bufetuŚniadania w formie szwedzkiego bufetu
Dla Gości hotelowych-45 zł/osoba
Dla Gości odwiedzających -45 zł/osoba
Przystawki
- Carpaccio z polędwicy wołowej 50 zł
- Deska swojskich przysmaków( dla dwóch osób) : domowy smalec, ogórki kiszone, wysokogatunkowe wędliny i sery 90 zł
Zupy
- Grzybowa z leśnych grzybów, podawana z makaronem -27 zł
- Flaczki 35 zł
- Tradycyjny żurek z wędzoną kiełbasą, jajkiem i puree ziemniaczanym 25 zł
- Rosół z trzech rodzajów mięs, podawany z makaronem 17 zł
- Domowa pomidorowa z przecieranych pomidorów, podawana z makaronem i śmietanką 19 zł
Sałatki
- Sałatka z krewetkami ,mieszanymi sałatami, pomidorkami, oliwkami i sosem z białego wina/pieczywo- 45 zł
- Sałatka a la Caesar, z grillowanym kurczakiem, bekonem, mieszanymi sałatami, papryką, ogórkiem, płatkami parmezanu i sosem cezar/ pieczywo- 45 zł
- Sałatka z serem pleśniowym , gruszką , orzechami włoskim , mieszanymi sałatami i sosem miodowo-musztardowym /pieczywo -45zł
- Sałatka grecka z serem feta, ogórkiem, czerwoną cebulą, papryką, oliwkami, mieszanymi sałatami, sosem vinegret / pieczywo-47 zł
Dania główne
- Wątróbki drobiowe z winogronami w sosie śmietanowym podawane z gnocchi i sałatką z ogórka kiszonego -45 zł
- Tradycyjny kotlet schabowy podawany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną -49 zł
- Pieczone żeberka z ziemniakami opiekanymi i wiosenną sałatą- 58 zł
- Polędwiczki wieprzowe sous vide w sosie z grzybów leśnych podawane z gnocchi i buraczkami -52 zł
- Ręcznie robione pierogi ruskie podawane z cebulką i kwaśną śmietaną -37 zł
- Ręcznie robione pierogi z mięsem podawane z cebulką, boczkiem i sezonową suówką-37 zł
- Filet z łososia atlantyckiego podawany z glazurowanymi warzywami i świeżą sałatą -63 zł
- De Volaille podawany z maślanym puree, marchewką karmelizowaną w miodzie i soku pomarańczowym-47 zł
- Makaron Penne con Polllo w sosie pomidorowym z kurczakiem, cukinią, papryką, czarnymi oliwkami i świeżo tartym parmezanem-45 zł
- Makaron Tagliatelle z płatkamin polędwiczki wieprzowej, sosem śmietanowym, grzybami, pietruszką i świeżo tartym parmezanem-45zł
- Soczysta pierś z kaczki podawana z ciemnym sosem pieczeniowym, buraczkami i opiekanymi kluskami ziemniaczanymi - 59 złEnter your description here
- Poliki wieprzowe w sosie z warzyw korzeniowych, podawane z maślanym puree i brokułami- 59 złEnter your description here
- Domowa szarlotka z gałką lodów śmietankowych -28 zł
- Deser lodowy z owocami -28 zł
- Deser lodowy karmelowo-ciasteczkowy- 28 zł
- Naleśniki z gorącymi wiśniami i gałką lodów śmietankowych-28 zł
- Krem z białej palonej czekolady, podawany na orzechowej kruszonce z musem malinowym i owocami sezonowymi- 28 złEnter your description here